Şubat 25 2022 0Comment

Yenilikçi bakış açısıyla fark yaratıyor

Tecrübeli, genç bir ekipten oluşan Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’nin çıkış noktası Yeni Nesil’de Fark Var.” Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nil Tiritoğlu, müşterilerine sundukları hem yeni nesil çözümleri hem de hizmet anlayışlarıyla işlerinde zaman kazandırarak avantaj sağladıklarını vurguluyor.

Çalışmalarında dürüst ticaret ve kaliteli hizmet anlayışını temel alan Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri, bu yıl yedinci yılını kutluyor. Genç ve tecrübeli ekipten oluşan markanın çalışmalarını, Yönetim Kurulu Başkanı Mimar Nil Tiritoğlu ile konuştuk.

Firmanızın dünden bugüne yapılanması, faaliyetleri hakkında bilgi verir misiniz?

Firmamız 2012 yılında Ankara’da Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri olarak kuruldu. Şuan yedinci yılını kutladığımız genç firmamızın kökeni Murat Tiritoğlu A.Ş’ye dayanmaktadır. Nil Tiritoğlu İnşaat ve Malzemeleri’ni eskiyi ve yeniyi harmanlayarak kendi sektöründe örnek teşkil edecek, dürüst ticaret ve kaliteli hizmet anlayışını temel alacak yeni nesil bir firma düşüncesi ile oluşturduk.

Şirket sloganınız ise “Yeni Nesil”. Bu perspektifiniz çalışmalarınıza nasıl yansıyor?

Yeni Nesil sloganımızı aslında şirketimize taze kan geldiğini yani; yeni jenerasyonun iş başında olduğunu, bir kabuk değişiminin yaşandığını, dinamizmin egemen olduğunu vurgulamak amaçlı seçtik. Biliyorsunuz ki çok hızlı bir çağdayız. Her ne alanda faaliyet göstermeniz fark etmez, kişisel hayatımızda bile, gelişmeleri yakından takip etmek durumdayız. Güncel kalmak çok önemli… İnşaat da hızla gelişen bir sektör, ancak firmalar risk almamak için yeni malzemelere veya yeni teknolojilere sıcak bakmıyorlar ki işte o zaman esas riski alıyorlar. Sonucunda ise birbirinden farkı olmayan bir sürü firma korkunç bir rekabet girdabında kaybolup gidiyor. Biz farklı olmayı, farkındalık yaratmayı seçtik. Firmamızı, biz ve diğerleri olarak ayrıştırdık. Yaklaşık yedi senedir kullandığımız “Yeni Nesil” sloganını bu sene 2019’da “Yeni Nesil’de Fark Var” olarak güncelledik. Toptan inşaat malzemeleri satan bir firma olarak biz sadece satış değil, proje detay çalışmaları da yapıyoruz. Doğru ürünlerin, doğru detaylarda kullanılması için müşterilerimizi bilinçlendiriyor, uygulama yapacak ustaların konu hakkında eğitim almalarını sağlıyoruz. Yapı sadece betondan ve demirden oluşmuyor. Amacımız uzun ömürlü sağlık yapıların inşa edilmesi. Genç bir ekip olmamız sebebi ile hızlı hareket ediyoruz. Bu konuda müşterilerimize sağladığımız en önemli avantaj zaman… Para ile satın alınamayan zamanın ne kadar çok verimli kullanılmasını sağlarsak müşterilerimize o kadar faydalı oluruz. Nitekim zaman açısından doğru ilerlemeyen her proje yatırımcısının maliyet giderlerini artırıyor. Müşterilerimize sunduğumuz çözümler, uygulaması kolay olması sebebiyle zaman kazandıran malzemeler. Bunları yeni nesil inşaat malzemeleri olarak gruplandırıyoruz. Ayrıca mevcut olan yapı malzemelerinin gelişen teknoloji ile desteklenerek, yeni bir forma dönüştürülmesine de yeni nesil yapı inşaat malzemeleri diyoruz. İnşaat, ülke ekonomisinin lokomotif sektörlerinden biri… Günümüzde herkesin zamanı kısıtlı ve herkes bir telaş içerisinde. Zamanı minimize etmenin en güzel yolu malzemeleri iyi tanımak ve sunmak. Yeni nesil bakış açımızı böyle özetleyebiliriz.

Yalıtım çözümleriniz hakkında bilgi verir misiniz? yalıtımın önemi nedir sizce? Hem işlevsellik hem de tasarım açısından sistemlerinizin yapılara sağladığı fayda nedir?

Dikey yapılanma berberinde iddialı cephe tasarımlarını ve özgün mimari çizgilerini beraberinde getiriyor. Cephe tasarımı, yapının karakterini görsel olarak tanımlamasının yanı sıra gün ışığından en verimli bir şekilde yararlanması, ısıtma, soğutma ve havalandırma maliyetlerini etkileyen faktör olması sebebi ile de tasarım sürecinin en temel, en kritik noktası haline geliyor. Yalıtım önemli bir konu ve artık yalıtımı sadece ısı yalıtımı olarak düşünmüyoruz. Yalıtım bir sistem olarak düşünülmeliyiz. Isı yalıtımı, su izolasyonu, ses yalıtımı ve yangın yalıtımı. İlk olarak ısı yalıtımından bahsedecek olursak; bir yapıyı ne kadar düşük enerji tüketimli bina haline getirirsek bize o kadar faydası olur. Isıtma ve soğutma maliyetlerimiz ülke bütçemizin büyük bir payı. Sonuçta enerjide dışa bağımlı bir ülkeyiz. Ülkemizde enerjiyi döviz ile ithal ediyoruz ve enerjinin maliyeti dünyadaki tüm gelişmelerden etkilenebilecek kadar hassas bir yapıya sahip. Ayrıca global perspektiften bakacak olursak enerji ihtiyacı sınırsız, ancak kaynaklar sınırlı. Karbon salımı az olan yapıların artması küresel ısınmanın az da olsa kontrol altına alınması demek. Bu durumda yenilenebilir enerji üretimi, pasif evlerin yaygınlaşması konusu gündeme geliyor ki bu da cephe ve çatı sistemlerinin doğru tasarlanması büyük rol oynuyor. Tasarımın işlevsel haline gelmesini ben böyle yorumluyorum bir mimar olarak. Ülkemizde sadece yaşam kalitesi sunmak yeterli değil tabii, madalyonun diğer yüzünde uzun ömürlü ve sürdürebilir yapıların önemi gittikçe artmakta. Isı yalıtımının arkasına hemen yangın yalıtımını eklemekte fayda var ki hepimiz cephe yangınlarına şahit olduk. Cephe yalıtım malzemeleri tercih edilirken alev yürütmez özellikli olmasına dikkat edilmeli. İç mekanın hava kalitesini yükseltmek önemli bir konu. Solunum yolu enfeksiyonu ve alerji gibi hastalıkların baş sebepleri arasında iç mekanda kullanılan malzemenin yer aldığını unutmamakta fayda var. Ses yalıtım malzemelerinin doğru seçilmesi gerekiyor. Kaşındırmayan ve tozumayan malzemelerden olmalı. İnsan psikolojisi açısından gürültü kontrolü de önemli bir mevzu ancak yeni binalarda çok ciddi gürültü problemleri ile karşılaşabiliyoruz. Komşular birbirlerinin konuşma sesini bile duyuyor. İnşaat firmaları ek maliyet getiriyor diye maalesef bu detay yalıtımlara önem vermiyorlar. Son olarak su yalıtımı ki deprem bölgesinde yer alan ülkemizin tüm yapılarının en önemli ihtiyacı… Konuyu toparlamak gerekirse, canımızı emanet ettiğimiz yapıların tasarımı ve işlevselliği aslında yapının da sağlıklı olmasına temel oluyor.

Kaynak: https://www.stendustri.com.tr/insaat-ve-malzeme/yenilikci-bakis-acisiyla-fark-yaratiyor-h100976.html